جزییات خبر

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی عنوان کرد:

افزایش تولید 155 درصدی گاز شیرین در پارس جنوبی

افزایش تولید 155 درصدی گاز شیرین در پارس جنوبی
(چهارشنبه ۲۹ اَمرداد ۱۳۹۹) ۰۷:۵۴

از زمان بهره‌برداری فازهای جدید پارس جنوبی حدود دو سوم گاز کشور از پارس جنوبی تأمین می‌شود، که این افزایش تولید در سال جاری و در ادامه نیز با توجه به مدیریت مناسب و تعمیرات برنامه ریزی شده در مجتمع گاز پارس جنوبی نیز تداوم خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی؛ هادی هاشم زاده فرهنگ، مدیر عامل شرکت مجتمع گاز پارس با بیان اینکه در سال 92، پنج پالایشگاه در مدار تولید قرار داشت، گفت: با راه‌اندازی پالایشگاه‌های جدید، تعداد پالایشگاههای در حال بهره برداری به 12 پالایشگاه تا پایان سال 98 افزایش یافته است.

وی با بیان این مطلب اظهار داشت: هم اکنون سهم تولید گاز مجتمع در مقیاس با کل کشور، بیش از 74 درصد است.

به گفته فرهنگ؛ گاز شیرین تصفیه شده مجتمع گاز پارس جنوبی در سال 98 نسبت به سال 92 حدود 155 درصد رشد داشته است که این میزان در سال جاری نیز افزایش خواهد داشت.

مطابق اظهارات مسئولین وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران نیز ظرفیت تولید گاز پارس جنوبی از ۲۸۰ میلیون مترمکعب در سال ۹۱، به ۷۵۰ میلیون مترمکعب تا پایان امسال خواهد رسید.

شاید زیباترین اتفاق در این زمینه ایجاد رفاه برای مردم ساده و زحمتکش روستایی کشور است. واقعا باید قدر این مخزن عظیم را دانست چراکه بدون شک گازرسانی به روستاها به برکت توسعه پارس جنوبی انجام شده است. جمعیت روستایی تحت پوشش گازرسانی در سال ۹۲، ۱۴ هزار روستا بودند و اکنون از مرز ۳۰ هزار روستا عبور کرده و تا پایان سال به بیش از ۳۲ هزار روستا می‌رسد. این پوشش گسترده گازرسانی در شهرها و روستاها امروز در زندگی روزمره مردم کاملا احساس می شود ولی نباید فراموش کنیم که باید در حفظ این برکت عظیم با مصرف بهینه تلاش کنیم.

از طرف دیگر ارزش افزوده ایجاد شده به‌دلیل جایگزینی مصرف گاز به جای سوخت مایع دستاورد ارزشمند دیگری به واسطه تولید گاز در پارس جنوبی است. تا چند سال پیش به دلیل کمبود گاز مصرف سوخت مایع بالا بود. به گفته وزیر نفت در سال 92 نیروگاه‌ها ۲۷ میلیارد لیتر سوخت مایع مصرف کردند، اما این عدد در سال‌های اخیر، به یک سوم تقلیل یافت و به ۹ میلیارد لیتر رسید که این مقدار باز هم، کمتر می‌شود.

پارس جنوبی اساساً مخزنی استراتژیک است و منافع آن چه در داخل و چه در خارج کشور کاملا مشهود، صادرات گاز نیز با افزایش تولید گاز پارس جنوبی، ۹۰ درصد افزایش یافته است، ایران هم‌اکنون به‌طور میانگین روزانه حدود 80 میلیون مترمکعب گاز صادر می‌کند. صادرات محصولات به خصوص انرژی علاوه بر ایجاد منابع مالی دستاوردهای فراوانی از جمله ایجاد مشترکات سیاسی و اقتصادی در پی دارد، که گاز پارس جنوبی این مهم را محقق کرده است. چه بسا اگر کارشکنی‌ها و تحریم‌های ظالمانه نبود، ایران امروز به چند کشور همسایه یا غیرهمسایه دیگر نیز گاز خود را ارسال می‌کرد.

در توسعه صادرات گاز نقش دیگری هم به صورت غیرمستقیم دارد و آن افزایش صادرات فرآورده‌های نفتی به دلیل توسعه طرح‌های گازرسانی در کشور است. امروز اعداد صادرات فرآورده‌ها رشد چشمگیری دارد و برای کشور درآمد به همراه داشته است.
تولید گاز در پارس جنوبی یک برنده دیگر نیز دارد که آن محیط زیست است، دیگر کمتر کسی هیزم و چوب برای گرم کردن خانه خود و پخت و پز مصرف می‌کند، از طرفی گاز یک انرژی پاک است که بی‌شک آثار زیست محیطی توسعه گازرسانی در چند سال آینده بیشتر خود را نشان می‌دهد.

اما پیروز دیگر این میدان تولیدکنندگان و پیمانکاران داخلی هستند، امروز سازندگان داخلی با توجه به مشارکت در پروژه‌ها و اعتماد صنعت نفت بسیار توانمند شده‌اند و این موضوع اشتغال فراوانی نیز در کشور ایجاد کرده است

خبر
(چهارشنبه ۲۹ اَمرداد ۱۳۹۹) ۰۷:۵۴
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید