جزییات خبر

یادداشت

قدر انرژی را بیشتر بدانیم

قدر انرژی را بیشتر بدانیم
(چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۶) ۰۸:۴۶

انرژی و ارزش آن در دنیای امروز آنقدر اهمیت یافته است که تمام کشورهای دنیا چه دارای منابع انرژی باشند و چه نباشند، به نحوی درگیر این موضوع حیاتی برای زندگی بشر هستند.

البته انرژی از ابتدای حیات بشر به اشکال مختلف اهمیت داشته است اما متأسفانه گاهی اوقات در دسترس بودن منابع عظیم انرژی باعث می‌شود ارزش آن کمتر احساس شود. در ایران نیز با توجه به دسترس بودن گاز مصرف این انرژی پاک خیلی مدیریت شده و با دغدغه صورت نمی‌گیرد به‌طوریکه شدت مصرف انرژی در ایران بیش از 3 برابر میانگین دنیا بوده و این آماری در خور توجه است.


از سوی دیگر بر اساس آمار سال 1395 میزان مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری معادل 51 درصد گاز تولیدی کشور بوده است که نشان‌دهنده رشد 7 درصدی در این بخش است. در واقع در سال گذشته معادل 5/98 میلیارد متر مکعب گاز بیشتر در بخش خانگی و تجاری مصرف شده است.


مصرف گاز صنایع نیز در سال 95 حدود 6/17 درصد گاز تولید شده در کشور بوده که نشان‌دهنده افزایش 3 درصدی میزان مصرف گاز صنایع و معادل 2/34 میلیارد متر مکعب گاز است.


مقایسه این آمارها نشان می‌دهد که رشد مصرف انرژی در صنایع کمتر از نصف رشد مصارف خانگی و تجاری و در واقع در کشور میزان گاز کمتری در صنایع نسبت به بخش خانگی مصرف شده است.


در بخش نیروگاهی نیز علی‌رغم رشد 7 درصدی که معادل 95/60 میلیارد متر مکعب گاز بیشتر است باز میزان مصرف از بخش خانگی و تجاری کمتر است و تنها 4/31 درصد از گاز تولیدی کشور را به خود اختصاص داده است.


البته که رشد گازرسانی به نیروگاه‌ها و صنایع نشان‌دهنده تلاش همه دست‌اندرکاران صنعت گاز کشور است و این توسعه مدیون افزایش تولید در پارس جنوبی است. اما نباید فراموش کنیم این میزان مصرف انرژی با اندکی صرفه‌جویی و در صورت اجرای صحیح قانون اصلاح الگوی می‌تواند باعث رشد و شکوفایی بیشتر در کشور و حتی صادرات فراوان گاز به کشورهای همسایه شود که در نهایت منجر به رشد اقتصادی و اجتماعی ایران عزیز و همچنین افزایش قدرت سیاسی کشور نیز خواهد شد.


مطابق بررسی‌های صورت گرفته با 10 درصد صرفه‌جویی در مصرف گاز روزانه معادل تولید 2/5 فاز پارس جنوبی به ظرفیت گاز کشور برای سایر مصارف افزوده می‌شود که می‌تواند نقش به‌سزایی در رشد بخش‌های مختلف داشته باشد. جالب است بدانید با همین میزان صرفه‌جویی در مصرف برق نیز معادل 5 نیروگاه 800 مگاواتی برق بیشتر در اختیار خواهیم داشت.


با توجه به این آمارها‌ به‌نظر می‌رسد در حال حاضر که عمده توسعه در بخش انرژی کشور صورت گرفته است، کشور نیازمند برنامه‌ای مناسب و دقیق برای فرهنگ‌سازی مصرف انرژی است تا با صرفه‌جویی بیشتر توسط مردم در بخش‌های مختلف به سمت شکوفایی بیشتر حرکت کنیم.


این صرفه‌جویی باید در تمام بخش‌ها صورت گیرد از صنایع بزرگ و کوچک گرفته تا نیروگاه‌های کشور که باید با راندمان بیشتری تولید برق را انجام دهند و مردم جامعه نیز که باید ارزش بیشتری برای انرژی قائل باشند.



مسعود حسنی، مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی

مجتمع گاز پارس جنوبی
(چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۶) ۰۸:۴۶
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید