آتشنشانان صنعت نفت؛ نماد فداکاری و حرفهایگری
واژه آتشنشان، تداعی مرام، معرفت و از خود گذشتگی است؛ برگزاری این رویداد قبل از آن که برترینها را به ما نشان دهد، دوستی، برادری، رفاقت و در یک کلام یک کار تیمی بدون نقص را به ما نشان داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، شهرام احمدی مدیرکل HSE وزارت نفت در مراسم اختتامیه دهمین دوره ارزیابی تخصصی و عملیاتی آتشنشانان شرکت ملی گاز ایران، با بیان این مطلب، اظهار داشت: دوستانی که در این رویداد حضور داشتند، به گواه خودشان، هم از آن لذت بردند و هم شاهد برگزاری رویدادی در سطح استاندارد بسیار بالا بودند. من همین جا از همه کسانی که در تدارک و برگزاری این رویداد شایسته تلاش کردند، صمیمانه قدردانی میکنم.
وی ادامه داد: برگزاری چنین رویدادهایی نیازمند برنامهریزی بلندمدت و فعالیتهای گستردهای چه در سطح برنامهریزی و طراحی و چه در مرحله اجراست؛ بنابراین، به نظر من تلاش شایستهای انجام شده و نتیجه آن بسیار فراتر از تعیین رتبههای اول تا چهارم است.
احمدی با بیان اینکه وقتی درباره آتشنشانی صحبت میکنیم، همواره از مرام، معرفت و فداکاری یاد میشود، تصریح کرد: این موضوع به دلیل ماهیت کاری این عزیزان است که در حوادث بزرگ کشور نقشآفرینی کردهاند؛ فداکاریهای مثالزدنی آتشنشانان را در حوادثی مانند پلاسکو و دیگر حوادث بزرگ، ازجمله حادثه بندر شهید رجایی، شاهد بودهایم.
مدیرکل HSE وزارت نفت در ادامه، افزود: آن جا که رییس سازمان مدیریت بحران کشور در حادثه بندر شهید رجایی، آتشنشانان صنعت نفت را در عمل، حرفهای و بینظیر خواند که برای ما، مایه مباهات است؛ من این حرفها را با اطمینان میگویم؛ چراکه بازخوردهای مثبت وی و مدیران ارشد حاکمیتی که در صحنه حضور داشتند، تأییدکننده این موضوع است.
وی با اشاره به اینکه یک آتشنشان برای اینکه بتواند در زمان مناسب فداکاری و رشادت کند و تمامی صفات زیبای این حرفه را به نمایش بگذارد، در وهله نخست باید حرفهای باشد، گفت: حرفهایگری در آتشنشانی دو بخش مهم دارد: بخش اول خود آتشنشان است که به گفته آقای پوررضا، نیازمند آموزش، مرارت و تمرین مستمر است. فراموش نکنیم که آموزشهای آتشنشانی آموزشهایی گرانقیمت، سخت و بلندمدت هستند؛ پس از شما درخواست دارم که در مقابل بوروکراسیها، پیچیدگیها و هزینههای مربوط به این آموزشها، با دست و دلبازی جلو رفته و اهمیت آن را درک کنید.
احمدی به سال گذشته که برای اولین بار موفق شدیم تیم منتخب آتشنشانان صنعت نفت را به مسابقات جهانی در چین اعزام کنیم، اشاره کرد و توضیح داد: بیشتر اعضای این تیم از همکاران شرکت ملی گاز بودند که امروز نیز در جمع ما حضور دارند. ولی خدا میداند که من چه مشقتهایی را برای گرفتن مجوز تکتک این افراد کشیدم؛ هرچند، این، نشاندهنده اهمیت و ارزش کار این عزیزان است.
مدیرکل HSE وزارت نفت در ادامه، درخصوص موضوع دوم، اظهار کرد: مساله مهم بعدی آن است که بدانیم برای اینکه آتشنشانان بتوانند به صورت حرفهای عمل کنند، نیازمند تجهیزات حرفهای هستند؛ هم تجهیزات فردی و هم تجهیزات عملیاتی و تاکتیکی.
احمدی در پایان، خاطرنشان کرد: این نشان میدهد که تجهیزات حفاظت فردی آتشنشانان مانند کلاه، دستکش، کفش و لباس مخصوص، جان آتشنشان را در برابر حرارت، شعله و تشعشعات محافظت میکند. با این تجهیزات، آتشنشان میتواند کار خود را حرفهایتر و با اطمینان بیشتری انجام دهد.